Σχεδιασμός & Ανάπτυξη iOS Applications

Είναι γεγονός ότι το iphone έχει κάνει το μπαμ στην παγκόσμια αγορά.  Αν και το κόστος  του είναι υψηλό, πλέον 1 στου 5 χρήστες έχει iphone. Η κατασκευάστρια εταιρία είναι η apple και το λειτουργικό που χρησιμοποιείται στο iphone είναι το ios.  Ύστερα από μια μακροχρόνια πορεία της εταιρίας, τα προϊόντα της θεωρούνται παγκοσμίως ως τα κορυφαία και σίγουρα το iphone είναι το δημοφιλέστερο κινητό τηλέφωνο σήμερα.

Ιδιαίτερα δημοφιλής επίσης είναι και η ταμπλέτα της Apple, το γνωστό σε όλους ipad.  Εδώ να αναφέρουμε ότι ναι μεν το ipad χρησιμοποιεί προσαρμοσμένο λογισμικό, εκτός όμως από τις εφαρμογές που δημιουργούνται αποκλειστικά για αυτό, μπορούν να προβάλλονται και οι ίδιες εφαρμογές με το iphone.

Πως ένας χρήστης βρίσκει τις εφαρμογές που τον ενδιαφέρουν; Όλες οι εφαρμογές για iOS (πάνω από 500.000) βρίσκονται στο application store της apple και μόνον εκεί. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι εφαρμογές αυτές έχουν μέσο όρο downloads πάνω από 40.000 η καθεμία.

H Apple εφαρμόζει συγκεκριμένες πολιτικές κατασκευής και πώλησης των εφαρμογών, τις οποίες θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ιδιαίτερα αυστηρές. Σχετικά με την πώληση, θα πρέπει  ο χρήστης να εγγραφεί μέσω πιστωτικής κάρτας στο itunes και ύστερα να αγοράσει την εφαρμογή που τον ενδιαφέρει.  Ο πωλητής έπειτα αμείβεται με ποσοστό επι των πωλήσεων. Σχετικά με την κατασκευή μιας εφαρμογής, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο προγραμματιστής πρέπει να υπακούσει σε μια σειρά κανόνων ιδιαίτερα αυστηρών ώστε να φτάσει εις πέρας η εφαρμογή η οποία θα πρέπει και να περάσει μια διαδικασία δοκιμής που συνήθως διαρκεί αρκετές μέρες.

Comments are closed.

Address

Αμαρουσίου Χαλανδρίου 36Β
τ.κ. 15125 Αθήνα
Phone: +30 210 300 7360
Website: http://www.bsol.gr
Email: info@bsol.gr